مامان بابا من می ترسم

مامان بابا من می ترسم

-مامان من میترسم
-ترس نداره که تو دیگه بزرگ شدی.

پیام: “احساسات تو اشتباه است
که باعث از بین رفتن هوش هیجانی کودک میشود.

همیشه باید احساسات کودکتان را تایید کنید: “میدونم می ترسی”

ترس از ناشناخته ها برای بزرگسالان نیز ترسناک است. کودکان از آنجایی که دارای قدرت تخیل بالا و منطق پذیری کمی می باشند، ترس بیشتری نسبت به ناشناخته ها دارند. ترس از تاریکی معمولا در کودکان زیر ۵ سال به وجود می آید و معمولا در ۸ و ۹ سالگی کاهش می یابد. در کودکان زیر ۵ سال این ترس تا حدی طبیعی است، ولی نباید در حدی باشد که باعث مختل شدن زندگی کودک گردد.

شیوه رفتار و عمل شما در هنگام ترس کودک بسیار مهم است. واکنشی که در مقابل ترس کودک نشان می دهید نباید باعث تشدید ترس او شود. مثلا اگر بعد از ترسیدن کودک، او را بسیار در آغوش بگیرید و نوازش کنید ممکن است به کودک ثابت شود خطری وجود داشته به خصوص زمانی که ترس بی مورد بوده است. از سوی دیگر نباید نسبت به این موضوع بی توجه باشید بلکه باید اعتدال را رعایت نمایید.

اگر والدین کج خلق باشید، فرزندانتان تـازمـانى اطاعت میکنند که ازشما بترسند و به محض رسیدن به توانایى فکرى وجسمى متوجه میشوند که ترس بی مـورد است، مقابل شما مى ایستند و رابطه معکوس میشود.

کودکی که تهدید شده وناامن است این ترس را به
شکل واضح بروز نمی دهد.
بلکه آن را به شکل هاى مختلفى همچون
ناخن جویدن
لکنت زبان
شب ادرارى
کم رو و کم حرف شدن
کاهش تمرکز
خشونت نشان میدهد

????چه باید کرد؟

در مورد ترس و علت آن با فرزند خود صحبت نمایید. علت، ریشه، نوع و مقدار آن را مشخص کنید. مثلا از فرزندتان بخواهید با دستانش نشان دهد که چه میزان ترسیده است.

به جای ادای جملاتی نظیر «خطری وجود ندارد، من هستم و …» بهتر است در هنگام ترس قدامی انجام دهید مثلا به اتاق کودک بروید و همه جا را خوب بگردید تا به او ثابت شود دلیلی برای ترسیدن وجود ندارد و علت ایجاد صدا و سایه ها را به کودک توضیح دهید.

اگر تزئینات بیش از حد اتاق کودک مانند عروسک های آویزان باعث ترس او می شوند بهتر است آن ها را بردارید.

برای از بین بردن ترس کودک هرگز به اجبار او را در یک محیط و موقعیت قرار ندهید و مثلا اگر خواهان آن است که در روشنایی بخوابد، چراغ خوابی برایش روشن بگذارید و با او مخالفت نکنید.

به مرور زمان او را به موضوعی که نسبت به آن ترس دارد عادت دهید. بازی های مناسبی در این باره انجام دهید، مثلا اگر از تاریکی می ترسد روی میز یک پتو انداخته و با چراغ قوه بازی های شبانه انجام دهید. گاهی اوقات نور خانه را کم کنید و با شمع محیط زیبایی به وجود آورید و در این فاصله قصه و شعر و خاطرات خوب تعریف کنید.

هیچ گاه ترس او را مسخره نکنید. به او نگویید که بچه ترسویی است. با توجه به اینکه در ۱۰ سالگی اعتماد به نفس کامل می شود، مسخره کردن می تواند باعث کاهش اعتماد به نفس شود. رفتارهای شجاعانه او را تحسین و تشویق نمایید.

از بیان قصه های ترسناک و یا شوخی های مربوط به تاریکی جداً خودداری نمایید و هیچ گاه کودک را با کلماتی مانند لولو، پاسبان، شیطان و … تهدید نکنید.

ترس از تاریکی معمولا دیرتر از سایر ترس ها برطرف می گردد. پس در این باره بهتر است صبر و حوصله داشته باشید و اگر خودتان نیز از تاریکی می ترسید ابتدا این ترس را در خود از بین ببرید

4 دیدگاه برای “مامان بابا من می ترسم

  1. محبوبه گفته:

    سلام.ممنون که به صورت رایگان مطالبی رو در اختیار ما والدین میذارید تا بتونیم راحت تر این چالشها رو حل کنیم.دختر من پنج سالشه و با اینکه دستشوییمون داخل خونه هست باز هم از دستشویی رفتن تنهایی میترسه،همش میگه بیا پشت در وایسا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + 2 =