راههای درمان بیش فعالی

راههای درمان بیش فعالی

امروزه بیش فعالی یک معضل بزرگ برای خانواده ها محسوب می شود . در ایمن مقاله راههای درمان بیش فعالی را بیان میکنیم . وعده های غذایی، بازی، تمرین و یادگیری مهارت های اجتماعی بهتر، همه بخشی از یک برنامه درمان متعادل است. که می تواند هم عملکرد او در مدرسه، مهدکودک و مکان های اجتماعی را بهبود بخشد . هم استرس و سرخوردگی کودک از محیط اطراف را کاهش دهد.

اهمیت خواب در درمان بیش فعالی – ADHD

خواب با کیفیت منظم می تواند منجر به بهبود چشمگیر علائم بیش فعالی شود. خواب خوب یکی از راههای درمان بیش فعالی است .با این حال، بسیاری از کودکان مبتلا به بیش فعالی در خواب شبانه مشکل دارند.
گاهی اوقات این مشکلات خواب به علت داروهای محرک است. کاهش دوز یا متوقف کردن دارو به طور کامل مشکل را حل خواهد کرد. اما این نکته را مدنظر داشته باشید .که هر تصمیمی درباره داروهای کودکانتان حتما با پزشک مربوطه هماهنگ شود.
با این حال، درصد زیادی از کودکان مبتلا به بیش فعالی – ADHD که از محرکها استفاده نمی کنند. نیز مشکلات خواب دارند. اگر فرزند شما یکی از آنها باشد. راهنمایی های زیر می تواند کمک کند.

  -تنظیم زمان خواب به طور منظم

    -اجازه ندهید کودک در زمانی غیر از زمان تنظیم شده بخوابد. پس اگر سر و صدای پس زمینه کودک شما را بیدار نگه می دارد. یک دستگاه صدایی یا یک فن را امتحان کنید.
    -در زمان تنظیم شده برای خواب حتما تمام دستگاه های الکترونیک (تلویزیون، کامپیوتر، بازی های ویدئویی، آی فون) را حداقل یک ساعت قبل از خواب خاموش کنید.
    -بر روی فعالیت های بدنی کودک در شب محدودیت قائل شوید. هرچقدر فعالیت بدنی کمتر باشد کودک سریع تر میتواند به آرامش رسیده و به خواب برود.

تاثیر تغذیه خوب بر بیش فعالی

مطالعات گسترده بر روی تغذیه و راههای درمان بیش فعالی نشان داده است .که چه غذایی در چه زمانی می تواند تاثیرات مثبت و منفی ای بر روی بیش فعالی کودکان بگذارد.
در این قسمت توضیحات مختصری درباره تغذیه بیش فعالی خدمتتان ارائه می کنیم. فاصله بین تغذیه اصلی و میان وعده ها نباید بیشتر از ۳ ساعت باشد. این امر به حفظ قند کم خون فرزندتان، به حداقل رساندن تحریک پذیری و تمرکز بیشتر کودک کمک می کند.

پروتئین و کربوهیدرات:

سعی کنید در هر وعده غذایی مقدار کمی پروتئین، کربوهیدرات های پیچیده در هر وعده و میان وعده غذایی او وجود داشته باشد.
سطح روی، آهن و منیزیم در خون فرزندتان را بررسی کنید. بسیاری از کودکان مبتلا به بیش فعالی از کمبود این مواد مغذی در بدنشان آزرده می شوند . آسیب می بینند . افزایش سطح آنها ممکن است به کنترل بیش فعالی کمک کند. در تحقیق دیگری تاثیرات آهن بر روی کودکان بیش فعال را مشابه تاثیرات داروهای بیش فعالی برابر گرفته است.

حتما اسیدهای چرب امگا ۳ را به رژیم غذایی کودک اضافه کنید. مطالعات نشان می دهد که امگا ۳ باعث کاهش فعالیت بیش از حد تکانشی و افزایش غلظت در کودکان و بزرگسالان مبتلا به بیش فعالی می شود. امگا ۳ در ماهی قزل آلا، ماهی تن، ساردین و تخم مرغ و محصولات شیری غنی شده یافت می شود. با این حال، ساده ترین راه برای افزایش مصرف کودک شما از طریق مکمل های روغن ماهی است.

راههای درمان بیش فعالی

اگرچه راه های بسیاری وجود دارد. که می توانید به کودک مبتلا به بیش فعالی در خانه کمک کنید. اما ممکن است بخواهید از طریق حرفه ای به بحث درمان کودکتان بپردازید.متخصصان بیش فعالی می توانند به شما در ایجاد یک برنامه درمان موثر کمک کنند. درمانی چند جانبه برای بهبود کودک بصورت بدون بازگشت .

رفتار درمانی برای کودکان بیش فعال

یکی از درمان های بسیار موفق بیش فعالی رفتار درمانی هست. این روش درمانی انقدر اثربخش است که شاید به مرور زمان خود را جایگزین داروهای مصرفی کودک بکند . مقدار داروی مصرفی کودک را کاهش دهد.
رفتار درمانی به بیان ساده تقویت رفتارهای مناسب از طریق پاداش و ستایش . کاهش رفتارهای مشکل زا از طریق محدودیت و نمایش عواقب کار توسط کودک است.

طبق نظر آکادمی اطفال در آمریکا، سه اصل اساسی برای رویکرد رفتار درمانی وجود دارد:
    -مشخص کردن هدف های واضح: هدف های معین، واضح و مشخص برای کودک قرار دهید. برای مثال تمرکز ۲۰ دقیقه ای روی تکالیف منزل. یا به اشتراک گذاشتن وسایل بازی با دوستان در خانه و مدرسه.
    -پاداش و جریمه: پاداش مثبتی برای هر انجام تمام و کمال هر عمل قرار دهید . زمانی که کودک شما در رسیدن به یک هدف وا می ماند. او را جریمه کنید.
    -ادامه مسیر پاداش و جریمه: استفاده درست از روش پاداش و جریمه می تواند به مرور زمان شکل رفتاری کودک شما را بصورت کاملا مثبت ساختاردهی کند.

درمانگر شناختی – رفتاری

به عنوان پدر و مادر یک کودک بیش فعال شما نیز باید مسلح به نیروی علم باشید. به همراه یک درمانگر شناختی – رفتاری سعی کنید برنامه جامعی برای رفتار اصلاحی کودکتان تدارک ببینید.
یک درمانگر شناختی – رفتاری بر روی راه حل های عملی روزمره تمرکز دارد. این نوع درمانگر می تواند یک برنامه جامع پاداش و جریمه منحصر به فرد برای کودک شما در خانه و مدرسه بنویسد. تا به شما در شکل دادن رفتار فرزندتان کمک های مستمر کند . با بررسی اثر هر رفتار و تغییر برنامه مربوطه به شکل گیری رفتار کودک کمک فراوان کند.

    -صبر کلید رفتار درمانی برای کودکان بیش فعال است. زیرا رفتار کودکان بیش فعال در هر لحظه غیر قابل پیش بینی است.
این شوری و شیدایی (رفتار سینوسی) در کودکان بیش فعال از بزرگترین دست اندازهای مسیر درمان کودکان بیش فعال مخصوصا در مسیر رفتار درمانی است. گاهی اوقات ممکن است به نظر برسد که آموزش ها به کودکان بیش فعال بی فایده است. بله شاید در ابتدای امر این چنین به نظر برسد . آموزش ها در کودکان بیش فعال نسبت به باقی کودکان کم بازده تر و پیشرفت کندتر باشد. اما با این حال، در طول زمان رفتار درمانی بر روی علائم بیش فعالی تاثیر بسیار شگرفی خواهد گذاشت.

آموزش مهارت های اجتماعی

کودکان مبتلا به اختلال کمبود توجه اغلب در معاشرت های اجتماعی رفتارهایی از خود بروز می دهند. که با تنبیه افراد اطراف مواجه می شود .برای مثال حرکت های فیزیکی شدید و حتی درگیرانه با کودکان دیگر در محیط بازی. دعوا کردن سر به اشتراک گذاری اسباب بازی ها و … همگی باعث تضعیف عزت نفس کودک می شوند.
از آنجایی که رفتارهای کودک بیش فعال رفتارهای هیجانی و پر انرژی هست مسیر حرکت مهارت های اجتماعی کودک یک مسیر دایره وار خواهد بود.

به همین دلیل از اولین آموزش ها به کودکان بیش فعال آموزش مهارت های اجتماعی است. به طور معمول در یک محیط گروهی، آموزش مهارت های اجتماعی توسط یک درمانگر انجام می شود. که رفتارهای مناسب را نشان می دهد . پس از آن فرزندان باید آنها را تکرار می کنند.
مهارت های اجتماعی چند نوع هستند. برخی از مهارت های اجتماعی به کودک روش درک متقابل از حالات فرد مقابل را می آموزد و به او می گوید. وقتی فرد مقابل عکس A را انجام داد شما بهتر است از عکس العمل B استفاده کنی.گروه دیگر مهارت های اجتماعی وظیفه انتقال این مهارت ها به اجتماع را بر عهده دارند.

نکاتی برای حمایت از درمان بیش فعالی در فرزندتان

کودکان بیش فعال قدرت هماهنگی قوانین میان حیطه های مختلف را ندارند. برای مثال یک کودک بیش فعال می آموزد که چگونه با وقایع تکان دهنده در مدرسه کنار بیاید. اما نمی تواند این قوانین را با قوانین خانه ای که در آن زندگی می کند هماهنگ کند . شاید در مورد مشابهی در منزل نتواند کنترل امور را در دست داشته باشد.

بسیار مهم است که خانواده ها بدانند رفتار درمانی چیست. چگونه می توانند برنامه بیش فعالی را در خانه با کودک دنبال کنند.
کودکان بیش فعال با تکرار به قدرت می رسند. پس سعی کنید کودک بیش فعال را در موقعیت های قابل پیش بینی قرار دهید تا آموزه های او دچار فراموشی نشوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × سه =